POUŽITÍ DIA KOTOUČŮ

Úvod ZAJÍMAVOSTI Z KUCHYNĚ POUŽITÍ DIA KOTOUČŮ

   Vezmeme to hodně zrychla a hodně laicky, jelikož předpokládám, že to budete číst Vy, co to používáte občas na doma, jinak problematika DIA kotoučů je více složitá a bez specializovaného odborníka v tom také lítáme.


   Základní rozdíly použití pro domácnost či běžné firemní je v materiálu, který chceme řezat. Z 80% jsou nejprodávanější kotouče na beton, cihly, pórobeton, což jsou segmentové kotouče, prostě jsou to takové ty přerušované kotouče, naopak ty „jednolité“ se používají na dlažbu a obklady.


   Tak jako většinou ve všem, platí to, že čím dražší, tím kvalitnější, i když vždy se najdou výjimky, ale tak tomu většinou je, takže pokud budete řezat kilometry betonu, tak Vám 1 kotouč za 100,- Kč určitě stačit nebude.


   Taková vychytávka, která pomůže životnosti kotouče je, že ho pravidelně ochlazujte, to znamená, jakmile budete řezat v materiálu, tak nespěchejte, netlačte na pilu, nebalíte ženskou, řežete materiál, to neuteče, vždy řízněte kousek a aniž byste vypnuli brusku, tak kotouč vyndejte z materiálu a nechte ho v otáčkách ochladit vzduchem a pak zase po kouskách pokračujte, jelikož když se diamant ohřeje na vysokou teplotu, tak rád odpadává od těla kotouče a může se Vám stát, že prostě za chvilku budete mít holej kotouč, který Vám už opravdu nic nepřeřízne.

Copyright 2016 - 2018 © rav-naradi.cz